Modefilm er blevet ekstremt populære de sidste par år, og flere modehuse får produceret film, dokumentarer, spots, mens dokumentaristerne står i kø for at forevige ikonernes liv. Jeg elsker det!

Enjoy!

The September Issue

2009

 

http://www.theseptemberissue.com/

No further introduction needed. Markedsføringen af filmen går på, at dette er dokumentaren om virkelighedens “Devil in Prada”, en frygtet legende – et ikon! En nådesløs kritiker og en benhård chef. Så slem synes jeg nu faktisk ikke hun er. Hun er ærlig, ligefrem, passioneret og ambitiøs – på magasinets vegne. Man ser hende give to piger kritik, og ærlig talt, de er tøvende, deres blik flakker, og til sidst svarer den ene så med ”Well, aahhem, I think it looks pretty”… Come on! Det er ikke synd for de piger! Det er synd for en chef at være omgivet af sådanne medarbejdere – It’s Vogue, let’s lift it!

Valentino: The Last Emperor

2008

http://www.valentinomovie.com/

Journalist Matt Tyrnauer fra Vanity Fair står bag denne dokumentar, der følger Valentino fra 2006-2007. Filmen følger den krævende chef, fra de første designs til det færdige produkt. Det er en smuk film, men man kommer ikke rigtigt tæt på Valentino.

Lagerfield Confidential

2007

 

http://www.lagerfeldconfidentiel.com/index.cfm?lng=en

3 års arbejde er brugt på filmen, hvor vi gennem Rodolphe Marconi følger manden bag Chanel-huset.

Yves Saint Laurent

2007

 

http://www.amazon.co.uk/Yves-Saint-Laurent-Region-NTSC/dp/B0006SSO36/ref=pd_sim_b_87

Boksen består af to DVD’er; His Life and Times – en biografi, og 5 Avenue Marceau 75116 Paris er et kig bag scenen i Yves Saint Laurents atelier.

Og selvfølgelig…

  • The Devil Wears Prada
  • Confessions of a Shopaholic
  • SATC  The movie
  • Coco before Chanel
  • Coco Chanel & Igor Stravinsky
  • Marie Antoinette
Reklamer