GOSH har lige sendt en nyhed ud om deres efterårslook, som byder på pastelfarver i sart pink, lavendel, gul og grøn. Jeg er ikke den mest inkarnerede GOSH-fan. Ganske vist er de imod dyreforsøg – men de forsvarer også grundigt brugen af syntetiske midler og spor af animalske stoffer i deres produkter. Men de har rigtig mange dejlige farver i øjenskygge og neglelak – og lige om lidt, skal jeg nok afsløre hvorfor jeg selv ejer en Gosh-neglelak eller to.

Blandt efterårets nye produkter er der tre nye neglelak-farve. Sweet Rose nr. 589, Yellow Doll nr. 590 og Silky Mint nr. 591. Deres neglelak-flaske ligner en billig udgave af Chanel, og de har været rigtig gode til at udgive de samme farver som Chanel, lige så snart Chanel er udkommet med en farve.

Til GOSH’s forsvar skal det dog siges at deres neglelak ikke indeholder toluene, formaldehyd, phthalisk syre, DBP (dibutyl phthalater) eller parfume. Ingredienser, der alle kan findes i Chanels neglelakker.

Tidligere udsendte GOSH deres Light’n’Shine Lip Glaze.

Det blev lanceret som et revolutionerende nyt produkt – en drøm af en lipgloss – på grund af det ”indbyggede spejl og lampe”. ”Perfect for nights out on the town”. Det er et ganske rædselsfuldt produkt, som kun tankeløse blondiner erhverver sig (farverne produktet kan fås i siger også lidt om hvilket klientel det henvender sig til).

GOSH kommer nu med opfølgeren; ”GOSH Eye Shadow Quartet” med indbygget spejl og lys i to nye nuancer, leveret i et slankt, kvadratisk etui. Det kan kun købes i en begrænset periode (så det er meget smart og eksklusiv – or what?) til den nette sum af 120 DKK (vejl. udsalgspris).

 

Jeg startede med at undersøge hvor og hvordan jeg kunne få genopfyldt disse to ting. Det viser sig, at det kan man ikke. Det er køb og smid væk. Tag lige og tænk det igennem! Lyset er jo ikke en magisk installation – jeg er ret sikker på det ikke er dynamo-effekten, men et knapcelle-batteri, der får den til at lyse. Knapcelle-batterier kan se ud på mange forskellige måder.

Knapcelle batteri

Siden du ikke kan få genopfyldt dit produkt, bliver du altså nødt til at skille dig af med det, når det er opbrugt. Og hvordan gør du det korrekt? NEJ ikke i toiletspanden på toilettet på IN!

Det skal smides ud som ”småt elektronikaffald” eller blot elektronikaffald. Elektronikaffald er alt der bruger strøm fra ledning, batteri eller solceller. Er du i tvivl om, hvorvidt noget er elektronikaffald – så er det det nok (F.eks. fødselsdagskort der spiller musik når de åbnes).  Elektronikaffald indeholder en lang række af de mest miljøskadelige stoffer, for eksempel cadmium, kviksølv og PCB.

Som nævnt før; Jeg kan simpelthen ikke lægge nok vægt på, hvor afskyelige produkter det er. Én ting er, at GOSH’s målgruppe formentlig ikke er helt med på, hvordan produktet skal smides ud (det er også forfærdeligt – men det er en anden historie). En anden ting er, hvor miljøskadeligt det er, når det ikke genbruges korrekt. Noget helt tredje er hvor gennemført super utjekket det ser ud, når en pige står og rocker på dansegulvet, hiver en lipgloss op af tasken og BOW! SÅ ER DER SPOTLIGHT! Kikset! Og jeg kan endda godt følge lipgloss-idéen – men hvem fanden lægger ØJENSKYGGE på – i mørke? Hvis ens make-up skal rettes SÅ meget, så er det altså på tide med et toilet besøg.

Emma Gad sagde i 1918’s ”Takt og Tone” at det ikke sømmer sig for en dame at nette sig i fuld offentlighed eller pudre næsen ved bordet, men derimod trækker man sig tilbage til boudoiret for at sørge for nødvendighederne.

Hvis man skal oversætte det til 2010’sk, så siger den gode Emma vel egentlig; Uanset om det er på dansegulvet, i baren, på Wessels, på IN eller på Karel, på perronen, på strøget, i bussen; Så lad vær med at lægge makeup i fuld offentlighed. ”Før og efter” billeder er interessante – men vi er ikke interesseret i at deltage i din transformation.

Jeg håber på at jeg har fået nogle af jer til at grine over de stakkels piger, der står ude på dansegulvet og spiller smarte – men jeg håber også, at jeg når ud til nogle af jer stakkels piger, og får jer til at afleverer det i den rigtig spand i Matas (For JA – der findes batterispande i stort set alle MATAS’er og apoteker)– OG at I undlader at købe produktet igen!

Reklamer